«Η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Τουρισμού, αποδεικνύει ότι ο κλάδος αποκτά βαρύτητα για την ελληνική κυβέρνηση και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Αναμένουμε την εκπόνηση δεκαετούς σχεδίου για τον τουρισμό μέσα στο επόμενο εξάμηνο, για το οποίο θα είμαστε αρωγοί από το πρώτο λεπτό. Χαιρετίζουμε την αντίληψη ότι το αρμόδιο υπουργείο είναι οριζόντιο και “υποχρεωμένο” να συνεργάζεται με πολλά άλλα υπουργεία».

Αυτό σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κύριος Τάσιος σημειώνει ότι για την επίλυση καθημερινών και χρόνιων θεμάτων που μας απασχολούν (περιβαλλοντικά, εργασιακά, αναπτυξιακά, πνευματικής ιδιοκτησίας, ασφάλειας, εκπαίδευσης κ.α) χρειάζονται συγκεκριμένοι στόχοι και χρονοδιαγράμματα. Απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων, αλλά και της Αυτοδιοίκησης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Εξάλλου, η ΠΟΞ αναμένει άμεσα από τον υπουργό Τουρισμού, το νέο πλαίσιο για τη ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων που «θα βάλει επιτέλους τάξη στη συγκεκριμένη αγορά, όπως και την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης που θα δημιουργήσει εξειδικευμένα στελέχη από τη χαμηλότερη έως την υψηλότερη βαθμίδα στον τουρισμό» όπως αναφέρει ο κ. Τάσιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης