ΠΟΕ: Περικόπτει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του εμπορίου το 2019

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Απριλίου 2019, 13:39
ΠΟΕ: Περικόπτει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του εμπορίου το 2019

Οι αβεβαιότητες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο ως αποτέλεσμα της εμπορικής διαφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, θα οδηγήσει σε μια πιο απότομη από ό,τι αναμενόταν επιβράδυνση της ροής εξαγωγών και εισαγωγών το 2019, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.

Ο ΠΟΕ προβλέπει τώρα αύξηση του όγκου των εξαγωγών και των εισαγωγών κατά 2,6% φέτος, έχοντας προηγουμένως προβλέψει αύξηση 3,7%.
Εκτιμά δε ότι το εμπόριο αυξήθηκε κατά 3% το 2018, έχοντας αυξηθεί κατά 4,6% το 2017.

Οι συζητήσεις μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να έρθει στο τέλος της μια χρόνια διαμάχη, ενώ και οι δύο πλευρές ελπίζουν να ολοκληρωθεί η συμφωνία μέχρι το τέλος Απριλίου.

Τα εμπόδια παραμένουν, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου επιβολής μιας συμφωνίας, του ρυθμού με τον οποίο οι ΗΠΑ και η Κίνα θα αποσύρουν τους δασμούς εκατοντάδων δισ. δολαρίων σε αγαθά που επιβλήθηκαν στο περασμένο έτος, και ζητήματα που σχετίζονται με την τεχνολογία.

Ο γενικός γραμματέας του ΠΟΕ, Roberto Azevedo, δήλωσε ότι η διαφωνία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιβράδυνση των ροών των εξαγωγών και των εισαγωγών ανά τον κόσμο.

«Η αύξηση των εμπορικών εντάσεων είναι ο κύριος παράγοντας. Οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Απριλίου 2019, 13:39