Η τεχνολογία και η καινοτομία θα αυξάνουν το παγκόσμιο εμπόριο κατά 1,8 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2030, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Το blockchain (αλυσίδα κοινοποιήσεων), η τεχνητή ευφυΐα, το διαδίκτυο των πραγμάτων (internet of things), η τρισδιάστατη εκτύπωση και άλλες σημαντικές εξελίξεις θα αλλάξουν ριζικά το εμπόριο, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΕ Ρομπέρτο Αζεβέντο, κατά την παρουσίαση έκθεσης του Οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό είναι διαρθρωτικό, θα παραμείνει… Είναι μία επανάσταση», σημείωσε σε συνέντευξη που έδωσε στα κεντρικά γραφεία του ΠΟΕ στη Γενεύη.

«Παρά τις τρέχουσες εντάσεις στο εμπόριο, προβλέπουμε ότι το εμπόριο θα μπορούσε να αυξάνεται ετησίως κατά 1,8 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο έως το 2030 ως αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους του, που θα οδηγήσει σε μία σωρευτική αύξηση 31 έως 34 ποσοστιαίων μονάδων σε μία 15ετία», ανέφερε στον πρόλογό του στην έκθεση του ΠΟΕ (World Trade Report 2018).

Αυτό συγκρίνεται με τη μείωση του κόστους του παγκόσμιου εμπορίου κατά 15% μεταξύ του 1996 και του 2014, σημειώνει η έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αξία των παγκόσμιων συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου εκτιμάται στα 27,7 τρισ. δολάρια το 2016, από τα οποία τα 23,9 τρισ. αφορούσαν συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, ανέφερε η έκθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης