«Τα πάμε καλά, γιατί το πάμε βήμα- βήμα», ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την συνάντηση  του Χ. Σταϊκούρα με τον Ν. Κοστέλο, στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist.

Επισήμανε με νόημα ότι, στην ομιλία του, ο επικεφαλής του ESM Κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε κατ επανάληψη τον όρο “μειώσεις φόρων”, κάτι που θεωρεί ενθαρρυντικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια πηγή για την αναφορά του κ. Ρέγκλινγκ περί διεύρυνσης της φορολογικής βάσης που συνήθως συνδέεται με την μείωση του αφορολογήτου είπε ότι αυτό το θέμα δεν ετέθη στις επαφές με τον επικεφαλής του ESM.

Είπε ακόμη ότι η εν λόγω φράση μπορεί να σημαίνει διεύρυνση της βάσης μέσω – για παράδειγμα – του περιορισμού της φοροδιαφυγής.

Για τον στόχο του Προϋπολογισμού για το 2020 ο οποίος θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε ότι θα παραμείνει στο 3,5%. Και τούτο ανεξαρτήτως του τι θα επιδιώξει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμανε επίσης ότι ξεκίνησε η αποστολή στοιχείων για το φορολογικό νομοσχέδιο και  θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Δεν απέκλεισε, τέλος, κατά την παραμονή των θεσμών στην Αθήνα, να υπάρξουν νέες επαφές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης