Δείπνο σε εστιατόριο, σινεμά ή θέατρο, αρώματα, γλυκά, λουλούδια: αυτά είναι, σύμφωνα με έρευνα του Picodi τα δημοφιλέστερα δώρα που επιλέγουν σε παγκόσμια κλίμακα οι ερωτευμένοι για τον/την σύντροφό τους, προκειμένου να γιορτάσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 5.600 άτομα από 32 χώρες, αποδεικνύει ότι πράγματι… ο έρωτας περνάει από το στομάχι, τόσο παγκοσμίως, όσο και στη χώρα μας, όπου το 28% των ερωτευμένων Ελλήνων ανδρών απάντησε ότι θα γιορτάσει την αγάπη του απολαμβάνοντας ένα ρομαντικό δείπνο με το ταίρι του.
Εξάλλου, το 29% των γυναικών αποφάσισε φέτος να γιορτάσει αγοράζοντας ρούχα στον σύντροφό τους ως δώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση ποια είναι τα πιο επιθυμητά δώρα που θα ήθελαν να λάβουν την Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου εξίσου γυναίκες (35%) και άνδρες (36%) σημείωσαν ότι ένα ρομαντικό δείπνο είναι το καλύτερο δώρο.
Το 32% των γυναικών θα ήθελε ένα ταξίδι, ενώ το 17% των ανδρών θεωρεί τα ηλεκτρονικά ως ένα τέλειο δώρο, ακόμη και σαν ένδειξη αγάπης.

Κατά την εσωτερική έρευνα του Picodi, πριν σπό την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (λίγο πριν τις 14 Φεβρουαρίου) αυξάνεται κατά μέσο όρο 37% η ζήτηση για κοσμήματα, 38% για καλλυντικά και αρώματα και 45% για προϊόντα για ενήλικους (ερωτικά παιχνίδια, εσώρουχα κ.λπ.).

Σύμφωνα με την έρευνα της Picodi, το 72% των Ελλήνων γιορτάζουν την Ημέρα των Ερωτευμένων, με τους άνδρες στη χώρα μας να εκτιμάται ότι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 85 ευρώ για δώρο, έναντι 63 των γυναικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες χώρες, οι πιο γαλαντόμοι φαίνεται να είναι οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ που ξοδεύουν κατά μέσο όρο 152 ευρώ τη συγκεκριμένη ημέρα, ακολουθεί η Κίνα με 127 ευρώ, οι ΗΠΑ με 121 ευρώ, η Μ. Βρετανία με 109 ευρώ και η Σιγκαπούρη με 90 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης