Πετρέλαιο: Κάτω από τα 70 δολ. μετά τις δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 70 δολ. μετά τις δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ
Προς τα 69 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του αμερικανικού αργού τη Δευτέρα, με την πτώση να αγγίζει το 2%, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Steve Mnuchin ότι ορισμένοι εισαγωγείς πετρελαίου ενδεχομένως να λάβουν waiver προκειμένου να συνεχίσουν να αγοράζουν αργό από το Ιράν, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις.

«Θέλουμε οι εισαγωγές από το Ιράν να μειωθούν στο μηδέν, αλλά εάν σε μερικές περιπτώσεις αυτό είναι αδύνατο να γίνει σε μια νύχτα, θα εξετάσουμε περιπτώσεις εξαίρεσης», δήλωσε ο Mnuchin την Παρασκευή, λίγο πριν ταξιδέψει στο Μεξικό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Τραμπ δήλωσε ότι η χώρα του δεν επιθυμεί τη δημιουργία χάους στις διεθνείς αγορές πετρελαίου όσο η ίδια ασκεί πίεση στο Ιράν για να κάνει περαιτέρω παραχωρήσεις σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI σημειώνει πτώση 1,60 δολάρια ή 2,3%, στα 69,41 δολάρια, ενώ το αργό τύπου brent σημειώνει πτώση 2,21 δολάρια το βαρέλι ή 2,9% στα 73,12 δολάρια.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018, 16:49