Το Περού, μια χώρα που άλλαξε για τρίτη φορά πρόεδρο αυτό τον μήνα, έπεισε τους επενδυτές ότι τα ισχυρά χρηματοπιστωτικά της ιδρύματα θα τη βγάλουν καθαρή.

Η κυβέρνηση πούλησε τίτλους αξίας 4 δισ. δολαρίων τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων ομολόγων που λήγουν σε 100 χρόνια. Η πώληση ομολόγων έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα μετά την αποπομπή του Martin Vizcarra, που τελικά οδήγησε το περουβιανό σολ σε ιστορικό χαμηλό και στην παραίτηση του διαδόχου του Manuel Merino.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις, υπάρχει εμπιστοσύνη των επενδυτών στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας» δήλωσε ο Jose Olivares, επικεφαλής της μονάδας δημοσίου χρέους του Υπουργείου Οικονομικών σε συνέντευξή του. «Όταν μιλάνε για τα ομόλογα του Περού, κάνουν λόγο για ένα απαλλαγμένο από κίνδυνο asset» πρόσθεσε.

Οι επενδυτές αγνοούν τον πολιτικό θόρυβο, καθώς ο συνδυασμός των χαμηλών διεθνών επιτοκίων, το πιο αδύναμο δολάριο και τα μεγαλύτερα δημοσιονομικά πακέτα ενισχύουν την ελκυστικότητα των assets ορισμένων αναπτυσσόμενων κρατών.

Η πώληση του Περού περιλάμβανε 12ετή ομόλογα με τιμολόγηση 100 μονάδων βάσης πάνω από τα αμερικανικά ομόλογα, καθώς και 40ετή ομόλογα και 100ετή ομόλογα με spreads 125 και 170 μονάδων βάσης αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης