Στις 782 χιλιάδες ανέρχεται ο αριθμός των πολιτών της Ρωσίας που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το εννεάμηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2018, όπως φέρει η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Ρωσίας (ΑΤΟΡ), «Vestnik ATOP», κάνοντας ένα πρώτο απολογισμό των πεπραγμένων της σεζόν. Ο ΑΤΟΡ, συνεργάζεται στενά με το γραφείο ΕΟΤ Μόσχας.

Σύμφωνα με πηγές του ΕΟΤ στη Ρωσία, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα παρουσίασε οριακή αύξηση +0,3%, σε σχέση με το πρώτο εννεάμηνο του 2017, ωστόσο υπάρχουν ποιοτικές διαφορές.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως αυξήθηκε εντυπωσιακά η έλευση στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, κατά 47% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι Ρώσοι έρχονται στην πρωτεύουσα και μετακινούνται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Πελοπόννησο και όχι μόνο στα μεγάλα δημοφιλή νησιά όπου γίνονται οι πτήσεις τσάρτερ, εξηγεί ο προϊστάμενος του γραφείου ΕΟΤ στη Μόσχα, Πολύκαρπος Ευστάθιου.

Στο πλαίσιο του Κοινού Τουριστικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, κερδήθηκε ο στόχος διεύρυνσης της σεζόν με σύνθημα «Προορισμός Ελλάδα» για 365 μέρες το χρόνο.

Αναμφίβολα, η μικτή διυπουργική επιτροπή Ελλάδας-Ρωσίας που θα συνεδριάσει σε τρεις βδομάδες, στη Μόσχα, έχει να συζητήσει πολλά πάνω στον τομέα του τουρισμού που κρατά ψηλά τη σημαία των διμερών ανταλλαγών, ενώ επίσης συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση των δυο λαών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης