Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ προειδοποίησε σήμερα ότι αν και η οικονομική ανάκαμψη από την βουτιά της οικονομικής δραστηριότητας το β’  τρίμηνο εν μέσω του γενικευμένου lockdown έχει υπάρξει ισχυρότερη από το αναμενόμενο, η αβεβαιότητα για τη μελλοντική πορεία της οικονομίας παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η συγχρονισμένη βοήθεια από την Fed και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμα και αν οι δράσεις μας αποδειχτούν τελικά να είναι μεγαλύτερες από αυτό που θα έπρεπε να είναι, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάνε χαμένες», ανέφερε. «Η ανάκαμψη θα είναι πιο ισχυρή και θα κινηθεί ταχύτερα εάν η νομισματική πολιτική και η δημοσιονομική πολιτική συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για να στηρίξουν την οικονομία μέχρι να είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο», πρόσθεσε.

Οι τελευταίες του δηλώσεις έρχονται ενώ οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αδιέξοδο των τελευταίων μηνών που εμποδίζει μια συμφωνία για ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης της οικονομίας. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι δήλωσε στους ηγέτες των Δημοκρατικών χθες το βράδυ ότι οι συζητήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν για το πακέτο τόνωσης σημειώνουν ελάχιστη πρόοδο. Οι δύο πλευρές πάντως αναμένεται να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης