Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δεν διακρίνει σημαντική ανάγκη για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων μετά τις τρεις μειώσεις στις οποίες προχώρησε στο διάστημα Ιουλίου-Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ.

«Θεωρούμε ότι η τρέχουσα στάση νομισματικής πολιτικής είναι πιθανό να συνεχίσει να θεωρείται κατάλληλη υπό την προϋπόθεση ότι τα εισερχόμενα στοιχεία για την οικονομία θα ευθυγραμμίζονται με το outlook μας για μέτρια οικονομική ανάπτυξη, ισχυρή αγορά εργασίας και σταθερό πληθωρισμό», δήλωσε ο Πάουελ στην ομιλία του ενώπιον της Κοινής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Κογκρέσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν, βεβαίως, προκύψουν εξελίξεις που θα προκαλέσουν σημαντική επαναξιολόγηση του outlook, τότε θα αντιδράσουμε αναλόγως», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες η Fed μείωσε το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων στο εύρος του 1,5-1,75% προκειμένου να προστατέψει την οικονομία έναντι των κινδύνων μιας ραγδαίας επιβράδυνσης από τις εξασθενίζουσες επιχειρηματικές επενδύσεις και παγκόσμια ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης