Πάνω από τα 60.000 δολάρια κινείται σήμερα το Bitcoin, για πρώτη φορά ύστερα από έξι μήνες, στον απόηχο των εικασιών ότι οι ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ θα εγκρίνουν το πρώτο αμοιβαίο κεφάλαιο με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του κρυπτονομίσματος. Ειδικότερα, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σημείωσε νωρίτερα κέρδη πάνω από 8%, στα 62.307 δολάρια, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Απριλίου, ενώ αυτήν την ώρα είναι στα 61.796 δολάρια.

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) πρόκειται να επιτρέψει την έναρξη διαπραγμάτευσης των πρώτων αμερικανικών κεφαλαίων με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin την επόμενη εβδομάδα, μια σημαντική νίκη για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, που εδώ και πολύ καιρό έχει ζητήσει άδειες από την κορυφαία ρυθμιστική Αρχή της Wall Street.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η SEC δεν είναι πιθανό να μπλοκάρει τα ETF που προτείνουν οι ProShares και Invesco, τα οποία βασίζονται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και κατατέθηκαν σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές αμοιβαίων κεφαλαίων που ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler πιστεύει ότι προσφέρουν στους επενδυτές σημαντική προστασία.

Η έγκριση ενός ETF που επιτρέπει στους επενδυτές να εκτίθενται στο bitcoin θα αποτελέσει το μεγάλο ορόσημο για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, η οποία εδώ και πολύ καιρό πιέζει για μεγαλύτερη αποδοχή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στη Wall Street.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης