Οι τιμές του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι σήμερα και διαμορφώνονται κοντά στα υψηλά επίπεδα της περασμένης εβδομάδας, καθώς ο αριθμός των αμερικανικών εξεδρών μειώθηκε και τα διυλιστήρια συνέχισαν να επανεκκινούν τις λειτουργίες τους μετά το πλήγμα που δέχθηκαν από τον τυφώνα Harvey.

Τα συμβόλαια του αργού West Texas Intermediate (WTI) στις ΗΠΑ διαπραγματεύονται με κέρδη 10 σεντ ή 0,2%, στα 49,99 δολάρια, ενώ προηγουμένως αυξήθηκαν πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι και κοντά στο υψηλότερο επίπεδο τριμήνου (50,50 δολάρια) που άγγιξαν την περασμένη Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συμβόλαια αργού Brent διαμορφώνονται στα 55,66 δολάρια το βαρέλι, 4 σεντ υψηλότερα, και επίσης δεν απέχουν πολύ από το πεντάμηνο υψηλό των 55,99 δολαρίων το οποίο άγγιξαν την Πέμπτη.

Τα διυλιστήρια πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού και στην Καραϊβική άρχισαν να λειτουργούν εκ νέου μετά το κλείσιμο τους λόγω των τυφώνων Harvey και Irma, οι οποίοι έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Το διυλιστήριο της Royal Dutch Shell Deer Park στο Τέξας ήταν μεταξύ των τελευταίων, ξεκινώντας τη λειτουργία του ξανά την Κυριακή. Το εργοστάσιο μπορεί να επεξεργαστεί 325.700 βαρέλια την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας μείωσαν κατά επτά τις εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 15 Σεπτεμβρίου, φέρνοντας το σύνολο σε 749, οι λιγότερες που έχουν σημειωθεί από τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ενέργειας Baker Hughes την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης