«Η συμμετοχή ρεκόρ 55 ελληνικών επιχειρήσεων αυτή τη χρονιά στη διεθνή έκθεση Big 5 Show Dubai καταδεικνύει την βούληση του επιχειρηματικού κόσμου να γίνει περισσότερο εξωστρεφής» δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Enterprise Greece, Γιώργος Φιλιόπουλος, στα εγκαίνια της σημαντικότερης έκθεσης δομικών υλικών και κατασκευών της Μ. Ανατολής που πραγματοποιείται στο Dubai World Trade Centre.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φιλιόπουλος, το Enterprise Greece βοηθάει τις ελληνικές επιχειρήσεις να αυξήσουν το εξαγωγικό τους αποτύπωμα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής μέσω της παρουσίας τους στο ελληνικό εθνικό περίπτερο στην “BIG 5”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε επίσης ότι «με τις δράσεις που υλοποιεί και προγραμματίζει το Enterprise Greece, στόχος μας είναι η αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας και συνεπώς η μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Φιλιόπουλος υποδέχθηκε στο εθνικό περίπτερο τον Sheikh Ahmed Bin Saeed al Maktoum ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση. Στη συνέχεια συνόδευσε τον επιτετραμμένο της ελληνικής πρεσβείας του Αμπού Ντάμπι, Σωκράτη Σουρβίνο καθώς και τους εκπροσώπους του Γραφείου ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στο Ντουμπάι, στα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με επιχειρηματίες για τις δυνατότητες ανάπτυξής τους στην ευρύτερη περιοχή.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιτετραμμένος της ελληνικής πρεσβείας του Αμπού Ντάμπι, Σωκράτης Σουρβίνος τόνισε ότι «η παρουσία άνω των 50 ελληνικών επιχειρήσεων στην έκθεση καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον να επεκτείνουν τη συνεργασία τους με τα ΗΑΕ. Επίσης υποδηλώνει την δυναμική που έχουν αναπτύξει οι οικονομικές και πολιτικές σχέσεις της Ελλάδας με τις συγκεκριμένες χώρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνέχισε λέγοντάς ότι «η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, τεχνογνωσία, καινοτομία αλλά και εμπειρία που σχετίζονται με τους ιστορικούς δεσμούς της συγκεκριμένης περιοχής και μας κάνουν να καταλαβαίνουμε τις ανάγκες της αγοράς ώστε να ανταποκρινόμαστε άμεσα. Πιστεύω ότι η παρουσία μας εδώ θα φέρει άμεσα αποτελέσματα δεδομένου ότι ο κατασκευαστικός κλάδος στα ΗΑΕ ανακάμπτει».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ρέτσας, διευθυντής δομικών, βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων και υπεύθυνος διοργάνωσης της ελληνικής συμμετοχής ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο κλάδος των δομικών υλικών είναι από τους σημαντικότερους της ελληνικής οικονομίας.

«Με τη συμμετοχή-ρεκόρ που έχουμε στη φετινή έκθεση αποδεικνύεται ότι οι ελληνικές εταιρείες δομικών υλικών είναι ιδιαίτερα εξωστρεφείς και μπορούν να είναι ανταγωνιστικές σε διεθνές επίπεδο. Οι προσδοκίες των συμμετεχουσών επιχειρήσεων από την έκθεση είναι υψηλές, καθώς η έκθεση δεν αφορά μόνον στο Ντουμπάι αλλά σε μία ευρύτερη περιοχή του Κόλπου, της Σαουδικής Αραβίας και της Αφρικής με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης» τόνισε ο κ. Ρέτσας και συνέχισε:

«Το Enterprise Greece παραμένει αρωγός στον εθνικό στόχο για αύξηση των εξαγωγών έως 50% του ΑΕΠ και στις προσπάθειες των ελληνικών επιχειρήσεων να επεκταθούν σε νέες αγορές. Έχουμε ένα ευρύ πρόγραμμα εκθέσεων και άλλων δράσεων που καλύπτουν τους σημαντικότερους κλάδους και διεθνείς αγορές».

Η Josine Heijmans, Αντιπρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας DMG, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες διοργάνωσης διεθνών επαγγελματικών εκθέσεων παγκοσμίως, τόνισε ότι η “BIG 5” είναι η μεγαλύτερη έκθεση δομικών υλικών και κατασκευών της Μ. Ανατολής και Αφρικής η οποία εφέτος συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας. Όπως ανέφερε: «στόχος είναι οι εταιρείες που συμμετέχουν να έχουν πρόσβαση στις μεγάλες ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά στην ευρύτερη περιοχή».

Η «BIG 5» που πραγματοποιείται από 25-28 Νοεμβρίου στο Dubai World Trade Centre αποτελεί τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη έκθεση για όλους τους κλάδους των δομικών υλικών και κατασκευών στην Μέση Ανατολή με σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η έκθεση, συγκεντρώνει εμπορικούς επισκέπτες όχι μόνο από την περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Μέσης Ανατολής, αλλά και από τις γειτονικές χώρες με σημαντικότερες αυτή της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράν, της Ινδίας και της Υποσαχάριας και Βόρειας Αφρικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοργανώτριας εταιρείας DMG events στην έκθεση συμμετέχουν 2.250 επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους των δομικών υλικών και των κατασκευών από 66 χώρες. Η εκθεσιακή επιφάνεια καλύπτει πάνω από 110.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 68.750.

Η έκθεση “Big 5” συγκεντρώνει και προβάλλει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα και υπηρεσίες του τομέα των κατασκευών. Ειδικότερα προβάλλονται : Δομικά υλικά (δόμηση, μόνωση, οδοποιία, κατασκευές), ηλεκτρολογικό υλικό, κλιματισμός, εξοπλισμός αεροδρομίων, καλώδια, ηλεκτρικά μηχανήματα, τεχνολογία υδάτων & περιβάλλοντος (πισίνες, σιντριβάνια, προστασία περιβάλλοντος, είδη ύδρευσης, άρδευσης), τεχνολογία κλιματισμού (ψύξη – θέρμανση) κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, συστήματα καθαρισμού και συντήρησης, προϊόντα μεταλλουργίας και υαλουργίας, μπάνια, κεραμικά, μάρμαρα υλικά επεξεργασίας μαρμάρων.

Παράλληλα, με την «BIG 5 SHOW DUBAI» διοργανώνονται οι εκθέσεις: «URBAN DESIGN & LANDSCAPING EXPO» – αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής εξωτερικών χώρων, «MΙDDLE EAST STONE»- μαρμάρου και πλακιδίων, «HVAC-R» – ψύξης/θέρμανσης, «SOLAR» – ηλιακών συστημάτων και προϊόντων ενέργειας, «BIG 5 HEAVY» – μηχανημάτων και «TECHNOLOGIES + INNOVATION» – τεχνολογίας.

Η εθνική συμμετοχή στην «BIG 5» διοργανώνεται από τον Οργανισμό Enterprise Greece για 18η συνεχόμενη χρονιά. Οι συμμετέχουσες εταιρείες ανέρχονται σε 52, αυξημένες κατά 16% σε σχέση με πέρυσι και η συνολική κάλυψη σε 1.655 τ.μ. (+24%), πλέον του χώρου StartUp City.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πέρυσι εντάχθηκε για πρώτη φόρα στην «BIG 5» ο χώρος StartUp City, όπου προβάλλονται σε εθνικό περίπτερο οι startups που έχουν αναπτύξει εφαρμογές καινοτόμες στο κλάδο των δομικών. Το Enterprise Greece οργάνωσε το μόνο εθνικό περίπτερο στον εν λόγω χώρο, σηματοδοτώντας την έναρξη της προβολής της καινοτομίας στον κατασκευαστικό κλάδο, με 3 ελληνικές εταιρείες.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν, μεταξύ άλλων, προϊόντα μαρμάρου, προϊόντα και συστήματα αλουμινίου, μονωτικά – χημικά υλικά, χρώματα, ηλιακά συστήματα, μεταλλικές κατασκευές και συστήματα ήχου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης