Περισσότερα από 1400 άτομα (ξενοδοχοϋπάλληλοι και σπουδαστές τουριστικών σχολών), αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με πέρσι, εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εργαστούν στον ξενοδοχειακό κλάδο. Οι ενδιαφερόμενοι, συμμετείχαν στην 2η Διαδραστική Ημέρα Ξενοδοχειακής Καριέρας που διοργανώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Αντίστοιχα, συμμετείχαν 21 εκπρόσωποι ξενοδοχείων που αναζητούν υπαλλήλους από όλο το φάσμα των ειδικοτήτων.
Όπως ανέφερε η Ιωάννα Ψωμοπούλου, υπεύθυνη επιχειρησιακής ανάπτυξης της εταιρείας Workathlon που διοργάνωσε την εκδήλωση για δεύτερη χρονιά, το 2018 συμμετείχαν 400 υποψήφιοι, ενώ τα ξενοδοχεία που αναζητούσαν προσωπικό μέσω αυτής της διαδικασίας ήταν 12. Η συγκεκριμένη εταιρεία, που ξεκίνησε ως start up, αξιοποιεί την τεχνολογία και βάσει των δεδομένων που δίνουν οι υποψήφιοι, τους φέρνει σε επαφή με τους πιθανούς εργοδότες.
«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αναζήτηση εργασίας μέσω αυτής της διαδικασίας (διαδικτυακή πλατφόρμα) καθώς έχουν αλλάξει οι γενιές και οι νέοι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι. Αρχικά γίνεται μια πρώτη επαφή διαδικτυακά και στη συνέχεια, ακολουθεί η προσωπική επαφή των υποψηφίων εργαζομένων – εργοδοτών», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος.
«Αυτήν τη στιγμή τα ξενοδοχεία δείχνουν ότι πρωταγωνιστούν – έστω και για έξι μήνες – δίνοντας «ανάσες» ανακούφισης από το πρόβλημα της ανεργίας. Την ίδια ώρα, φαίνεται η ανάγκη για περισσότερη εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς έχει αλλάξει το επίπεδο του τουρίστα και συγχρόνως έχει αυξηθεί ο ανταγωνισμός», πρόσθεσε ο κ. Τάσιος, επισημαίνοντας ότι η ΠΟΞ στηρίζει τέτοιες προσπάθειες.
Μετά τη Θεσσαλονίκη η Workathlon θα πραγματοποιήσει Ημέρα Ξενοδοχειακής Καριέρας στην Κρήτη στις 22 Ιανουαρίου και στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου. Η συμμετοχή για τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους, σύμφωνα με την κ. Ψωμοπούλου, είναι δωρεάν.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Ευκαιρίες και προκλήσεις όταν δουλεύεις σε ένα resort σε αντίθεση με ένα city hotel» όπου μίλησαν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων: Ισμήνη Τορνιβούκα, Ευγένιος Βασιλικός, Ναταλία Χατζή, Ιάσωνας Μιχόπουλος και Φώτης Δρακόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης