Την πανευρωπαϊκή πρωτιά στον δείκτη της εργασιακής ανασφάλειας εξακολουθεί να διατηρεί η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα τριμηνιαία στοιχεία της εταιρείας Nielsen.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως προς την εργασιακή ανασφάλεια, καθώς το 30% των Ελλήνων εκφράζει έντονες ανησυχίες για την εργασία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, ανήσυχο για την οικονομία δηλώνει το 27% των πολιτών, ενώ το 25% εκφράζει την ανησυχία του για τις οφειλές των νοικοκυριών.

Εντυπωσιακό είναι, επίσης, το γεγονός ότι το 19% των Ελλήνων δηλώνει ανήσυχο για το ενδεχόμενο ενός πολέμου, γεγονός το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την πορεία των ελληνοτουρκικών.

Παράλληλα, το 69% προσπαθεί σε σταθερή βάση να περικόψει τα έξοδα του νοικοκυριού, κυρίως μέσω της αγοράς φθηνότερων καταναλωτικών προϊόντων (69%), αλλά και των περικοπών στα έξοδα για διασκέδαση (69%) και στα έξοδα για ρουχισμό (61%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επτά στους 10 Έλληνες, επίσης, πιστεύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση, ενώ το 75% δηλώνει αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση εντός των επόμενων 12 μηνών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο α’ τρίμηνο του 2018, ανήλθε στις 61 μονάδες, παραμένοντας οριακά σταθερός έναντι του 3ου και 4ου τριμήνου του 2017 (60 μονάδες).

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, εξακολουθεί να απέχει παρασάγγας από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος ανέρχεται στις 86 μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης