Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αναβάθμισε την Πέμπτη την πρόβλεψη ανάπτυξης της Τουρκίας για το 2020.
Στην τελευταία οικονομική του έρευνα για την Τουρκία, ο οργανισμός διαπίστωσε ότι «η ανάκαμψη της τουρκικής οικονομίας από το πρώτο κύμα της πανδημίας ήταν ισχυρή αλλά αντιμετώπισε αντιξοότητες», σύμφωνα με το Anadolu.

Ο Οργανισμός σημειώνει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας εκτιμάται ότι μειώθηκε κατά 0,2% το 2020 έναντι του 1,3% όπως αναμενόταν προηγουμένως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι η τουρκική οικονομία θα αυξηθεί 2,6% και 3,5% το 2021 και το 2022 αντίστοιχα. Στην έκθεση που είχε δημοσιευτεί την 1η Δεκεμβρίου, ο ΟΟΣΑ προέβλεπε ανάπτυξη 2,9% και 3,2% το 2021 και το 2022 αντίστοιχα.

Ο Οργανισμός σημείωσε επίσης ότι εκτιμά πως ο μέσος πληθωρισμός στην Τουρκία θα φτάσει το 12% και το 10% το 2021 και το 2022 αντίστοιχα.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Τουρκία πέτυχε να περιορίσει τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού σχετικά αποτελεσματικά στην πρώτη φάση της επιδημίας χάρη στις καλές υγειονομικές υποδομές και τα στοχευμένα lockdowns.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογραμμίζοντας ότι η COVID-19 έχει αυξήσει την οικονομική πίεση σε παραγωγικούς τομείς, ο ΟΟΣΑ προειδοποίησε ότι οι τουρκικές εταιρείες υστερούν στην υιοθέτηση προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης