Με εμφανή ικανοποίηση έκανε δεκτή η αγορά ομολόγων την είδηση για το πράσινο φως του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στην εκταμίευση της υποδόσης των 5,7 δισ. ευρώ. Οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων, που το τελευταίο διάστημα ακολουθούσαν την ανιούσα εν μέσω αβεβαιότητας για την πορεία έως την έξοδο από το πρόγραμμα και την επόμενη μέρα, σήμερα παρουσιάζουν αισθητή αποκλιμάκωση.

Η απόδοση του ομολόγου πενταετούς διάρκειας καταγράφει πτώση 11 μονάδων βάσης, στο 3,52%. Το spread του έναντι του αντίστοιχου γερμανικού περιορίζεται έτσι στις 359,5 μονάδες βάσης. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται, σύμφωνα με το Reuters, στο 4,37%, ενώ χθες είχε σκαρφαλώσει στο 4,41%, και το spread έναντι του δεκαετούς Bund αμβλύνεται στις 386 μονάδες βάσης. Τα στοιχεία του Bloomberg δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη πτώση, στο 4,33%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το ράλι και των ισπανικών ομολόγων. Η απόδοση του δεκαετούς ισπανικού υποχωρεί σήμερα κατά 3 μονάδες βάσης, στο νέο χαμηλό 16 μηνών, στο 1,21%. Πτώση τριών μονάδων βάσης και για το ιταλικό δεκαετές στο 1,87%.

naftemporiki.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης