Ντομπρόβσκις: Πολύ κοντά στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος η Ιταλία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018, 13:44
Ντομπρόβσκις: Πολύ κοντά στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος η Ιταλία
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν για το ευρώ, Valdis Dombrovskis, ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν αξιολογεί την ανάγκη να ξεκινήσει διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος εναντίον της Ιταλίας, εάν η Ρώμη δεν αλλάξει τον προϋπολογισμό της μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

Η Κομισιόν τον προηγούμενο μήνα απέρριψε το δημοσιονομικό σχέδιο της Ιταλίας για το 2019 και έχει δώσει στη Ρώμη προθεσμία μέχρι τις 13 Νοεμβρίου προκειμένου να παρουσιάσει ένα νέο προϋπολογισμό.

Αλλά η Ρώμη επαναδιατύπωσε ότι δεν έχει σκοπό να αλλάξει τα σχέδιά της.

«Ακόμη αναμένουμε την επίσημη απάντηση της ιταλικής κυβέρνησης. Παράλληλα, αξιολογούμε την ανάγκη να ανοίξει διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για τις χώρες των οποίων το έλλειμμα υπερβαίνει το 60%», ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Dombrovskis.

Χθες εξάλλου, η Κομισιόν στις φθινοπωρινές της προβλέψεις ανέφερε ότι η ιταλική οικονομία θα αναπτυσσόταν με χαμηλότερο ρυθμό στα δύο επόμενα χρόνια, από αυτόν που ανέμενε η Ρώμη.

Αλλά ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, τόνισε πως οι προβλέψεις της Κομισιόν υποτιμούν τη θετική επίδραση της οικονομικής ανάπτυξης στον προϋπολογισμό και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η Ρώμη.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι η ιταλική κυβέρνηση βασίζει τον προϋπολογισμό της σε ιδιαίτερα αισιόδοξες προβλέψεις», ανέφερε ο Dombrovskis.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018, 13:44