Περισσότερες από 300 κινεζικές εταιρείες αναζητούν τραπεζικά δάνεια ύψους τουλάχιστον 57,4 δισεκατομμυρίων γιουάν (8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για να αντιμετωπίσουν την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει οι αποκλεισμοί κινεζικών πόλεων, η διακοπή λειτουργίας εργοστασίων και αλυσίδων τροφοδοσίας, έγινε γνωστό από τραπεζικές πηγές.

Μεταξύ των επιχειρήσεων αυτών περιλαμβάνονται ο όμιλος υπηρεσιών διανομής Meituan Dianping, η κατασκευάστρια smartphones Xiaomi Corp και ο όμιλος μεταφορικών υπηρεσιών Didi Chuxing Technology Co, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινεζική εταιρεία Xinchao Media ανακοίνωσε χθες την απόλυση 500 μελών του προσωπικού, το ένα τέταρτο των απασχολουμένων, και η αλυσίδα εστιατορίων Xibei ανακοίνωσε ότι έχει δυσκολίες με την πληρωμή των 20.000 εργαζομένων της.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν στην εφαρμογή μέτρων για τη σταθεροποίηση της απασχόλησης, επιπλέον της μείωσης των επιτοκίων και των μέτρων στήριξης της οικονομίας για τον περιορισμό της κάμψης της οικονομικής δραστηριότητας.

Ωστόσο αναλυτές της Nomura θεωρούν ότι τα μέτρα για την επιστροφή των εργαζομένων στις εργασίες τους και η μείωση της επιβατικής κίνησης δείχνουν ότι ο ιός είχε «καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία της Κίνας τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σημείωμά τους αναφέρουν: «Ανησυχούμε ότι οι παγκόσμιες αγορές μέχρι στιγμής δείχνουν να υποτιμούν σημαντικά την έκταση του προβλήματος».

Οι τραπεζίτες στην Ασία αντιμετωπίζουν διακοπή διαδικασιών σύναψης συμφωνιών, καθυστερήσεις ή επαναξιολογήσεις εκπλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων και επιβράδυνση στην εισαγωγή νέων εταιρειών στο χρηματιστήριο.

«Δεν κινείται τίποτε» δήλωσε από το Χονγκ Κονγκ τραπεζίτης επενδύσεων σε τράπεζα της Wall Street.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης