Νευρικότητα στις αγορές χρυσού και πετρελαίου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, 13:11
Νευρικότητα στις αγορές χρυσού και πετρελαίου

Νευρικότητα χαρακτηρίζει τις αγορές πετρελαίου και χρυσού, καθώς οι επενδυτές συνεκτιμούν αντιφατικούς παράγοντες, οι οποίοι τελικά επιρεάζουν τις τοποθεσήσεις τους.

Με κέρδη έκλεισε η τιμή του χρυσού καταγράφοντας την πρώτη άνοδο εδώ και τέσσερις ημέρες συναλλαγών καθώς οι traders έστρεψαν την προσοχή τους στις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, τις εξελίξεις γύρω από το Brexit και τα οικονομικά στοιχεία.

«Οι επενδυτές παραμένουν νευρικοί ενόψει των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας εντός της εβδομάδας», εξηγεί ο Han Tan, αναλυτής αγοράς της FXTM. «Το αποτέλεσμα από τις επικείμενες διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον μπορεί κάλλιστα να υπαγορεύσει το εάν ο χρυσός θα παραμείνει πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.500 δολαρίων ανά ουγγιά για το υπόλοιπο του έτους».

Η τιμή του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 8,90 δολάρια ή κατά 0,6%, στα 1.512,80 δολάρια ανά ουγγιά, έπειτα από απώλειες στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις.

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αμέσως μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed τα οποία έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι είναι πιο ανήσυχοι για την οικονομία, ο χρυσός φτάνει τα 1.512,90 δολάρια ανά ουγγιά.

Αβεβαιότητα υπάρχει και γύρω από το σχέδιο του Ην. Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ εν τω μέσω των ολοένα και πιο τεταμένων σχέσεων του Λονδίνου και των Βρυξελλών.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα παραδόσεως Ιανουαρίου αυξήθηκε 0,7% στα 886,70 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου κέρδισε 0,2% στα 1.654,70 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι Δεκεμβρίου ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,6% στα 17,81 δολάρια ανά ουγγιά.


Κέρδη με... ερωτηματικά για το πετρέλαιο

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης η τιμή του πετρελαίου, επιστρέφοντας τα κέρδη που είχε συσσωρεύσει στη διάρκεια των συναλλαγών, καθώς τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed έγειραν ανησυχίες για την οικονομία, ενώ τα στοιχεία της κυβέρνησης αποκάλυψαν ότι τα εγχώρια αποθέματα αργού αυξήθηκαν για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα.

Η τιμή κινούνταν ανοδικά μέσα στην ημέρα χάρη στην αισιοδοξία για την πορεία εξέλιξης των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας, αλλά και στην ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης για πτώση των αποθεμάτων πετρελαϊκών προϊόντων.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα, το Πεκίνο είναι ανοιχτό σε μια περιορισμένη εμπορική συμφωνία, ωστόσο οι αναλυτές επεσήμαναν ότι με τις εμπορικές συνομιλίες να ανανεώνονται την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον, το επενδυτικό αίσθημα εναλλάσσεται έντονα μεταξύ αισιοδοξίας κι απαισιοδοξίας.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού WTI, παραδόσεως Νοεμβρίου, υποχώρησε κατά 4 σεντς ή κατά 0,08% στα 52,59 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το brent παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 8 σεντς ή 0,1% στα 58,32 δολάρια το βαρέλι.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, 13:11