Σε πτωτική τροχιά κινούνται τα κρυπτονομίσματα μετά τη δεύτερη επίθεση μέσα σε δύο εβδομάδες από χάκερς που δέχτηκε ανταλλακτήριο της Νότιας Κορέας ανανεώνοντας τις επιφυλάξεις σχετικά με την ασφάλεια των ψηφιακών νομισμάτων και τις συναλλαγές αυτών.

To Bithumb, το οποίο είναι το έβδομο μεγαλύτερο κρυπτο- ανταλλακτήριο της αγοράς σύμφωνα με την Coinmarketcap.com, ανακοίνωσε ότι χάκερς έκλεψαν περίπου 35 δισεκατομμύρια γουόν (32 εκατ δολάρια) και το Ripple ήταν ανάμεσα στα νομίσματα που εκπλάπησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To ανταλλακτήριο σταμάτησε τις καταθέσεις και τις αναλήψεις κρυπτονομισμάτων και αναμένεται να αποζημιώσει τα θύματα, ενώ μετακίνησε τους επενδυτές στο λεγόμενο “cold wallet”, το οποίο είναι αποσυνδεδεμένο από το διαδίκτυο για λόγους ασφαλείας και λιγότερο ευάλωτο στην κλοπή

Η τιμή του Bitcoin, υπέστη πτώση 2% και βρέθηκε να διαπραγματεύεται έως τα 6.616 δολάρια στο Λονδίνο, οδηγώντας τις συνολικές απώλειες από τις αρχές του έτους στο 54%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πτωτικά κινήθηκαν και τα Ripple, Ethereum και Litecoin παρασύροντας εισηγμένες στα ασιατικά χρηματιστήρια μετοχές με έκθεση στα ψηφιακά νομίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ενθουσιασμός για τα ψηφιακά νομίσματα έχει εξασθενίσει φέτος μετά από τις αλλεπάλληλες κυβερνοεπιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής νομισμάτων αξίας περίπου 500 εκατ δολαρίων από το ιαπωνικό ανταλλακτήριο Coincheck Inc., στα τέλη Ιανουαρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, το νοτιοκορεάτικο ανταλλακτήριο Coinrail ανέφερε πως μερικά από τα ψηφιακά νομίσματά του εμφανίστηκαν να έχουν κλαπεί από χάκερς, αν και δεν προσδιόρισε πόσα.

Eνώ η τελευταία κλοπή προκάλεσε το κοινό αίσθημα, οι αντιδράσεις των επενδυτών ήταν σχετικά συγκρατημένες, σχολιάζει ο Ryan Rabaglia, επικεφαλής trader της εταιρείας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Octagon Strategy, η οποία εδρεύει στο Χονγκ Κόνγκ.

«Η αγορά έχει αποκτήσει μεγαλύτερη ανοχή. Μπορεί να διαχειριστεί τα αρνητικά δημοσιεύματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης