Βουτιά σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου στις συναλλαγές της Τετάρτης μετά από δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε το ενδεχόμενο άμβλυνσης των κυρώσεων κατά του Ιράν προκειμένου να διασφαλιστεί η συνάντηση του με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Μια τέτοια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου από το Ιράν που έχει δει τους τελευταίους μήνες την παραγωγή του να συρρικνώνεται εν μέσω των αμερικανικών κυρώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοσίευμα του Bloomberg ακολουθεί την παραίτηση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον – την οποία ζήτησε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος – ο οποίος φέρεται να υποστήριζε την πλήρη απαγόρευση των ιρανικών εξαγωγών.

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου χάνει 1,15 δολ. ή 2%σ τα  56,24 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Την ίδια στιγμή, το Brent Νοεμβρίου υποχωρεί 1,26 δολ. ή 2% στα 61,12 δολ. το βαρέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης