Ο OPEC υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ζήτηση πετρελαίου το 2019 για τέταρτη φορά σε πέντε μήνες, κάνοντας λόγο για οικονομικές αβεβαιότητες που συνδέονται με τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας καθώς και το Brexit, μεταξύ άλλων.

Στο μηνιαίο του report, ο OPEC δήλωσε πως αναμένει μια μείωση της ζήτησης πετρελαίου παγκοσμίως, περικόπτοντας την εκτίμησή της στα 980.000 βαρέλια ημερησίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ η μείωση του OPEC αφορά σε μόλις 40.000 βαρέλια ημερησίως, πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα μειώσεων καθώς ο Οργανισμός έχει να αντιμετωπίσει την αύξηση της προσφοράς από χώρες εκτός Οργανισμού όπως τις ΗΠΑ, και τις ανησυχίες που προκαλούν οι εμπορικές εντάσεις και ο φόβος για ύφεση.

Ο OPEC επίσης περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την αύξηση της προσφοράς το 2019 και το 2020 για τις χώρες εκτός OPEC, επικαλούμενος πτωτικές αναθεωρήσεις από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία.

«Μεταξύ άλλων θεμάτων, φαίνεται πιθανό ότι το momentum της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στις ΗΠΑ θα συνεχιστει και το 2020, ενώ οι συνεχιζόμενες αβεβαιότητες αναφορικά με την ΕΕ, όπως το Brexit, θα παραμείνουν», επισημαίνει το report.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης