Άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου λόγω των ενδείξεων για πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας και την απρόσμενη ανάκαμψη της κινεζικής μεταποιητικής δραστηριότητας.

Το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψε άνοδο 25 σεντς στα 59,87 δολάρια το βαρέλι στις 13:53 ώρα Ελλάδας, αν και οδεύει προς απώλειες περίπου 3,4% σε εβδομαδιαία βάση. Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 31 σεντς στα 54,49 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες άνω του 3,8% σε εβδομαδιαία βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, οι τιμές πετρελαίου αναμένεται να παραμείνουν υπό πίεση φέτος και την επόμενη χρονιά. Οι 51 οικονομολόγοι και αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα προέβλεψαν ότι η τιμή του μπρεντ θα διαμορφωθεί στα 64,16 δολάρια το βαρέλι το 2019 και στα 62,38 δολάρια την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα του Reuters, η παραγωγή από χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ ανέκαμψε τον Οκτώβριο από το χαμηλό οκτώ ετών, με τη γρήγορη ανάκαμψη στην παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας από τις επιθέσεις του Σεπτεμβρίου στις πετρελαϊκές της εγκαταστάσεις να αντισταθμίζει τις απώλειες στον Ισημερινό και τις εκούσιες μειώσεις της παραγωγής που έγιναν στο πλαίσιο διεθνούς συμφωνίας.

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, μαζί με τη ζήτηση για το πετρέλαιο, περιορίστηκαν αφού ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος δήλωσε σήμερα ότι η αρχική «φάση 1» της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση και είναι πιθανόν να υπογραφεί γύρω στα μέσα Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου έχει ασκήσει πιέσεις στις τιμές, τροφοδοτώντας τους φόβους ότι η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης μπορεί να πλήξει τη ζήτηση για πετρέλαιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης