Βουτιά σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη στον απόηχο της απόφασης της Federal Reserve να αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια και ενώ οι ανησυχίες για την υπερπροσφορά στην αγορά συνεχίζουν να επιβαρύνουν την επενδυτική ψυχολογία.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου χάνει 2,25 δολ. ή 4,5% στα 46,06 δολ. το βαρέλι μετά το χθεσινό άλμα σε ποσοστό 3,4% στα 48,17 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Brent Φεβρουαρίου διολισθαίνει 1,81 δολ. ή 3,1% στα 55,44 δολ. το βαρέλι μετά από άνοδο 1,7% χθες στο ICE Futures Europe.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε χθες τα αμερικανικά επιτόκια για τέταρτη φορά φέτος, ενώ προανήγγειλε άλλες δύο αυξήσεις για το επόμενο έτος.

Οι διαδοχικές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων, τα οποία πλέον βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008, έχουν πυροδοτήσει ανησυχίες για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή διατηρούνται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την υπερπροσφορά στην παγκόσμια αγορά. Η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) ανακοίνωσε χθες ότι τα εγχώρια αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 500.000 βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου. Οι αναλυτές περίμεναν μεγαλύτερη πτώση κατά 3 εκατ. βαρέλια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης