Στην αγορά συναλλάγματος, ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν, νωρίς το απόγευμα, στα 1,1155, από 1,1141 δολάρια που άνοιξε η αγορά.

Πρόσκαιρα κέρδη απεκόμισε το δολάριο μετά τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αγορά ακινήτων. Συγκεκριμένα, οι οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν το Νοέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ευρωζώνη θετική ήταν για το ευρώ ή έκκληση που απηύθυνε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις κυβερνήσεις των 19 κρατών μελών, να συμβάλλουν με τη δημοσιονομική πολιτική στην ανάκαμψη της οικονομίας, στηρίζοντας έτσι τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, στη διάρκεια ενός έτους κυμαινόταν στο -0,262%, στη διάρκεια των 6μηνών στο -0,340%, στο 3μηνο στο -0,405% και στο μήνα στο -0,468%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1162 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης