Νέα επίθεση στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ τονίζοντας ότι βιάστηκε να αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια τα προηγούμενα χρόνια, ενώ στη συνέχεια καθυστέρησε υπερβολικά να τα μειώσει.

Μιλώντας στο Economic Club of New York ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ανταγωνιστικό μειονέκτημα έναντι άλλων κρατών λόγω της Federal Reserve.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανταγωνιζόμαστε κράτη που μειώνουν τα επιτόκια τους», ανέφερε προσθέτοντας ότι υπάρχουν χώρες που δανείζονται με αρνητικό επιτόκιο, ενώ αυτό θα πρέπει να γίνεται για τις ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ θα έπρεπε να πληρώνουν το χαμηλότερο επιτόκιο στον κόσμο», τόνισε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι «ζούμε σε μια ανεπανάληπτη εποχή οικονομικής ευημερίας», σημειώνοντας ότι οι αμερικανικές αγορές σημειώνουν νέα ιστορικά υψηλά, η ανεργία είναι κοντά σε ιστορικά χαμηλά, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό μεταξύ των χωρών της G-20 και οι μισθοί συνεχώς αυξάνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκανε λόγο για “απαίσιες εμπορικές συμφωνίες”, κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν έβαλαν πρώτα τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

«Εμείς θέλουμε οι επιχειρήσεις να μένουν στις ΗΠΑ για να εργάζονται Αμερικανοί πολίτες σε αυτές και όχι να μετακομίζουν στο εξωτερικό», τόνισε.

Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ σε Κίνα και Ε.Ε. για το εμπόριο

Ολομέτωπη επίθεση σε Κίνα και Ευρωπαϊκή Ένωση για το εμπόριο εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σήμερα στο Economic Club of New York.

«Η Κίνα έκλεβε τεχνολογίες και δουλειές από τις ΗΠΑ και επιδοτούσε τις βιομηχανίες της και οι αμερικανικές ηγεσίες το άφηναν να συμβαίνει και να χειροτερεύει όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Αυτό αλλάζει τώρα με τη δική μου κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Κανείς δεν έχει χειραγωγήσει τα νούμερα καλύτερα – δεν χρησιμοποιώ τη λέξη κλέβω ή μάλλον τη χρησιμοποιώ ανεπισήμως  [off the record] – από την Κίνα», υπογράμμισε.

«Θα πρέπει να κάνουμε και εμείς τα ίδια… δεν τους κατηγορώ, κατηγορώ τους ηγέτες των ΗΠΑ που το άφησαν να συμβαίνει».

«Σήμερα κερδίζουμε δισεκατομμύρια από τους δασμούς που πληρώνει η Κίνα», ανέφερε. Εκτίμησε παράλληλα ότι η Κίνα «πεθαίνει να κάνει μια συμφωνία, αλλά αυτό θα το αποφασίσουμε εμείς».

«Μπορεί να γίνει η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν συμφέρει τις ΗΠΑ», τόνισε.

Πηγή: Capital

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης