Νέα άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου διεθνώς

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 13:29
Νέα άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου διεθνώς

Πτώση κατέγραψαν σήμερα οι μετοχές στην Ασία, εξαιτίας της υποαπόδοσης των κινεζικών μετοχών, ενώ οι τιμές του πετρελαίου σημείωναν ράλι μετά την είδηση ότι οι ΗΠΑ πιθανόν να ζητήσουν από όλους τους εισαγωγείς ιρανικού αργού να τερματίσουν τις αγορές τους, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Μετά την αργία της Μεγάλης Παρασκευής των καθολικών, οι αγορές στη Βρετανία, στη Γερμανία και στη Γαλλία θα παραμείνουν και σήμερα κλειστές, ενώ ανοίγουν και πάλι οι αγορές στις ΗΠΑ.

Οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν μετά τις απώλειες στην κινεζική αγορά, καθώς τα σχόλια από φορείς χάραξης της πολιτικής ενίσχυσαν τους φόβους ότι το Πεκίνο θα επιβραδύνει τον ρυθμό της χαλάρωσης πολιτικής ύστερα από κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης στη δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 0,3%, απομακρυνόμενος από το υψηλό εννέα μηνών στον οποίο ανήλθε την περασμένη εβδομάδα.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων σημείωσε οριακή πτώση στο 97,391. Το ευρώ κινείτο γύρω στο 1,1239 δολάριο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψαν νωρίτερα άνοδο 2,5% στα 73,76 δολάρια το βαρέλι, έχοντας ανέλθει στα 74,31 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Νοεμβρίου του 2018.

Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό ανήλθαν στα 65,87 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Οκτωβρίου του 2018.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 13:30