Ν. Ηλιόπουλος: «Τα 9 ευρώ τον μήνα δεν είναι απάντηση στην ακρίβεια»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021, 11:51
Ν. Ηλιόπουλος: «Τα 9 ευρώ τον μήνα δεν είναι απάντηση στην ακρίβεια»

Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο ITV Ιωαννίνων, τόσο για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ, όσο και για το άνοιγμα των σχολείων με το επικίνδυνο, όπως το χαρακτήρισε, πρωτόκολλο αναστολής του 50%+1, αλλά και για την αδράνειά της απέναντι στο κύμα ακρίβειας.

«Από την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ απείχε η πραγματικότητα. Τον ακούσαμε να λέει ότι είναι πιο αισιόδοξος από ποτέ για την πορεία της πανδημίας, να δίνει δωρεάν data στους νέους, και ένα πρόγραμμα 1.200 ευρώ, που στην πραγματικότητα είναι 100 ευρώ τον μήνα» είπε.

«Η βασική είδηση της συνέντευξης ήταν το εκλογικό δίλημμα που προσπάθησε να θέσει ο Κ. Μητσοτάκης» τόνισε.

«Το ερώτημα είναι γιατί ένας πρωθυπουργός στη μέση της θητείας του, που θέλει να μοιάζει να είναι παντοδύναμος, καλλιεργεί τόσο πολύ το προεκλογικό δίλημμα; Προφανώς ήθελε να μαζέψει τη ζημιά που έχει κάνει στη νέα γενιά. Εν μέσω πανδημίας, η ΝΔ άλλαξε τους κανόνες για τις πανελλαδικές και οδήγησε χιλιάδες παιδιά εκτός πανεπιστημίων για να φτιάξει πελατεία στα κολέγια, θέσπισε τα απλήρωτα δεκάωρα, διέλυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την εργασία. Και ως απάντηση δίνει δωρεάν ίντερνετ και το αστείο πρόγραμμα για την ανεργία που δίνει 100 ευρώ τον μήνα. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο ΟΑΕΔ έβγαζε πρόγραμμα 12μηνης επιδότησης ως 500 ευρώ για τις ηλικίες 18 ως 29, και υπήρχε και το πρόγραμμα για 5.000 νέους επιστήμονες με μεικτό μισθό 1000 ευρώ. Αυτά είναι προγράμματα για την ανάσχεση της ανεργίας».

Σχετικά με το κύμα ακρίβειας «που παίρνει σάρκα και οστά για τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας», ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως «τα 9 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση για το ηλεκτρικό ρεύμα σίγουρα δεν είναι απάντηση». «Ήδη από το καλοκαίρι η τιμή του ρεύματος στη χονδρική έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να παρέμβει στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Αυξάνει όμως με προκλητικό τρόπο τους μισθούς στα διευθυντικά στελέχη της. Να υπενθυμίσω ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ έχει πενταπλασιάσει το μισθό του, στα 360 χιλ. ευρώ τον χρόνο» ανέφερε ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Βασικό εργαλείο για την ακρίβεια είναι η αύξηση βασικού μισθού. Είμαστε η μοναδική χώρα στην ΕΕ που ο βασικός μισθός είναι χαμηλότερος από 2010. Θεωρούμε πως η πρότασή μας για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ είναι ρεαλιστική πρόταση» σημείωσε. Ακόμη ο εκπρόσωπος Τύπου εκτίμησε ότι «από την άνοιξη και μετά οποιαδήποτε στιγμή είναι πιθανό να γίνουν εκλογές, επομένως δική μας δουλειά είναι να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μάχη, και έχουμε και πρόγραμμα και στρατηγική να αναλάβουμε ακόμη και αύριο τη διακυβέρνηση της χώρας».

Για τα σχολεία ο Ν. Ηλιόπουλος επανέλαβε την έκκληση να σπάσουν τα τμήματα των 25 μαθητών και να καταργηθεί το «επικίνδυνο πρωτόκολλο αναστολής του 50+1». «Πραγματικά αναρωτιέμαι αν υπάρχει γονιός που μετά το 3ο ή 4ο κρούσμα θα στείλει το παιδί του στο σχολείο. Η κα. Κεραμέως μεταθέτει την ευθύνη σε γονείς και εκπαιδευτικούς, σε μια στιγμή που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από μετάλλαξη Δ. Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να στερηθούν τα παιδιά άλλη μια χρονιά» επισήμανε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021, 11:52