Για «επιχείρηση πλιάτσικου στα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία χρεώνεται το ελληνικό δημόσιο και οι Έλληνες φορολογούμενοι», κατηγορεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, σε τηλεοπτική δήλωσή του, επισημαίνοντας την αποκάλυψη του ιστότοπου EurActiv «για τις ενστάσεις της Κομισιόν στο ελληνικό Ταμείο Ανάκαμψης, που επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Όπως καταγγέλλει ο κ. Ηλιόπουλος, ο κ. Μητσοτάκης, που σχεδίασε την πρόταση εν κρυπτώ από τα κόμματα και τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, κατηγορείται από κράτη μέλη ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– αποκλείει το σύνολο της κοινωνίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

– δίνει χρήματα μόνο σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν ούτως ή άλλως πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό

– δεν υπάρχει διαφάνεια στον τρόπο χρηματοδότησης, αφού τα χαμηλότοκα δάνεια θα δίνονται με τα αποκλειστικά κριτήρια των τραπεζών, και διαβλέπουν κίνδυνο τα χρήματα να πάνε σε «εκλεκτούς» της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει τώρα την επιχείρηση πλιάτσικου στα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία χρεώνεται το ελληνικό δημόσιο και οι Έλληνες φορολογούμενοι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ν. Ηλιόπουλος και καταλήγει:

«Μετά το ρεκόρ ύφεσης που έφερε ο κ. Μητσοτάκης, αυτά τα κονδύλια αποτελούν τη μεγάλη και τελευταία ευκαιρία της χώρας για άμβλυνση ανισοτήτων, βιώσιμη ανάπτυξη, παραγωγική και περιφερειακή ανασυγκρότηση της πραγματικής οικονομίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης