Όλα τα οχήματα ηλικίας άνω των 15 ετών θα κατάσχονται και θα αποστέλλονται σε μεταπωλητές απορριμμάτων για αποσυναρμολόγηση, σύμφωνα με νέους νόμους στο Νέο Δελχί, που αποσκοπούν να καταστήσουν την πρωτεύουσα της Ινδίας ως την πρώτη πόλη της χώρας με πολιτική περί «τέλους ζωής οχήματος».

Οι κανόνες, οι οποίοι ενδέχεται να επικυρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, έχουν σχεδιαστεί για την εφαρμογή μίας σχετικής εντολής του 2014 από το Εθνικό Πράσινο Δικαστήριο, σύμφωνα με την οποία τα οχήματα ηλικίας άνω των 15 ετών δεν θα επιτρέπονται στις οδούς του Δελχί και δεν μπορούν να σταθμεύουν σε δημόσιους χώρους. Εάν εγκριθεί το σχέδιο κανόνων, η κατάσχεση των οχημάτων θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με το Τμήμα Μεταφορών του Νέου Δελχί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Νέο Δελχί διαθέτει πάνω από δέκα εκατομμύρια εγγεγραμμένα οχήματα, εκ των οποίων περίπου 3.700.000 είναι άνω των 15 ετών, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

«Οι νέοι κανόνες θα δημιουργήσουν έναν μηχανισμό που θα διασφαλίζει την ορθή απόσυρση των παλαιών οχημάτων. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια πολιτική στην Ινδία», δήλωσε η Επίτροπος Μεταφορών, Βάρσα Τζόσι.

Όλα τα κατασχεθέντα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δίτροχων, θα αποστέλλονται απευθείας στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους για αποσυναρμολόγηση και στους ιδιοκτήτες θα καταβάλλεται ένα τέλος απόσυρσης που ακόμη δεν έχει οριστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπηρεσίες επιβολής θα είναι η τροχαία αστυνομία του Νέου Δελχί, οι δημοτικές επιχειρήσεις και το Τμήμα Μεταφορών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης