Το ισχυρό γερμανικό momentum θα οδηγήσει την οικονομία της Ευρωζώνης σε ανάπτυξη μεγαλύτερη της δυναμικής της, αναφέρει η Moody’s Investors Service στην έκθεση Global Macroeconomic Outlook.

Η Ευρωζώνη αναμένεται να αναπτυχθεί περίπου 0,3% ταχύτερα το 2017 και το 2018, ενώ η Moody’s έχει αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ισχυροί δείκτες των χωρών της Ευρωζώνης υποδηλώνουν ότι αυτή θα επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξής της στο υπόλοιπο του έτους, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε υψηλό 16 ετών θα βοηθήσει την ανάκαμψη της οποίας κινητήριος μοχλός είναι η κατανάλωση» ανέφερε ο Madhavi Bokil, αντιπρόεδρος της Moody’s.

Η Moody’s προβλέπει ότι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα διαμορφωθεί στο 2,1% το 2017 και στο 1,9% το 2018 έπειτα από 1,7% το 2016.

Επίσης, έχει αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Γερμανίας στο 2,2% και στο 2% για το 2017 και 2018 αντιστοίχως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ομοίως έχει αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις για τη Γαλλία στο 1,6% για το 2017 και το 2018, από το 1,3% και 1,4%, καθώς η ανάκαμψη παραμένει σε καλό δρόμο, λόγω των καθαρών εξαγωγών και των επενδύσεων.

Στην Ιταλία αναμένει ότι η ανάκαμψη θα συνεχίσει να επωφελείται από τις υποστηρικτές νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές, καθώς και από την ισχυρότερη ανάπτυξη στην υπόλοιπη Ε.Ε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης