Την πεποίθησή του ότι στα χρόνια που έρχονται, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως θεσμική δύναμη παρέμβασης για την ανάπτυξη, για την υγιή επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας την Τετάρτη στην τελετή εορτασμού των 100 ετών από την ίδρυση του επιμελητηρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο κ. Μίχαλος, το ΕΒΕΑ «θα εξακολουθήσει να τιμά την παρακαταθήκη των ιδρυτών του και την προσπάθεια όλων όσοι υπηρέτησαν το όραμά του. Θα συνεχίσει, πάνω από όλα, να τιμά την εμπιστοσύνη των 100.000 και πλέον μελών του».

Για έναν αιώνα, σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, το ΕΒΕΑ «υπηρετεί την ανάπτυξη του τόπου, εκφράζοντας ένα ξεκάθαρο όραμα: το όραμα μιας χώρας που αντλεί δύναμη από τη δημιουργικότητα, τις ικανότητες και τις φιλοδοξίες των ανθρώπων της. Το όραμα μιας οικονομίας που στηρίζει και αξιοποιεί την ιδιωτική πρωτοβουλία, για να παράγει εθνικό πλούτο και να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή. Το όραμα μιας επιχειρηματικότητας που λειτουργεί με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, που δημιουργεί ευκαιρίες για πρόοδο και ευημερία. Αυτό το όραμα ήταν που ενέπνευσε τους πρωτοπόρους του Επιμελητηρίου μας, αλλά και όλους εκείνους που ακολούθησαν. Κι έχτισαν, μέρα με τη μέρα, έναν θεσμό με κύρος, με ρόλο και υπεύθυνη συμμετοχή στην προσπάθεια για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας».

Ο κ. Μίχαλος συνέχισε λέγοντας πως «αυτό το όραμα παρέμεινε σταθερό, στις καλές αλλά και στις δύσκολες περιόδους της ιστορίας της Ελλάδας. Αυτό το όραμα εξακολουθούμε μέχρι σήμερα να υπηρετούμε όλοι εμείς, με υπερηφάνεια, με πίστη και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Χάρη στην καθημερινή, αφοσιωμένη δουλειά των ανθρώπων του, το ΕΒΕΑ δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί ως σταθερός, αξιόπιστος σύμμαχος της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης. Στα σκοτεινά χρόνια της κρίσης, δεν έπαψε στιγμή να βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις. Να μοιράζεται την αγωνία τους. Να αρθρώνει ψύχραιμο, υπεύθυνο και ουσιαστικό λόγο. Να προωθεί τη συνεργασία, τη συναίνεση και την ενότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΕΒΕΑ, υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος, «τώρα που η Ελλάδα επιχειρεί να οικοδομήσει καλύτερες προϋποθέσεις για την επόμενη ημέρα, βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή. Συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο που αναλογεί στις αξίες και στην ιστορία του. Στηρίζει τις προσπάθειες των επιχειρήσεων και των ανθρώπων τους, με νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με νέα ψηφιακά εργαλεία, με πρωτοπόρες για την Ελλάδα δομές για την υποστήριξη της νεοφυούς, αλλά και της εδραιωμένης επιχειρηματικότητας, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Εκφράζει δυνατά και καθαρά τη φωνή της αγοράς, δημιουργώντας διαύλους επικοινωνίας με όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και τις ανάγκες της ελληνικής επιχείρησης, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Υπηρετεί με συνέπεια τον ρόλο του θεσμοθετημένου συμβούλου της Πολιτείας, στηρίζοντας με σαφείς και τεκμηριωμένες θέσεις τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης