Μίχαλος: Η επιτάχυνση της ανάπτυξης με βιώσιμους όρους αποτελεί σήμερα υπαρξιακή πρόκληση για την Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019, 06:35
Μίχαλος: Η επιτάχυνση της ανάπτυξης με βιώσιμους όρους αποτελεί σήμερα υπαρξιακή πρόκληση για την Ελλάδα

«Η επιτάχυνση της ανάπτυξης με βιώσιμους όρους αποτελεί σήμερα υπαρξιακή πρόκληση για την Ελλάδα. Τον στόχο αυτό καλείται να επιτύχει η νέα κυβέρνηση μετά την εκλογική της επιτυχία, που της εξασφαλίζει συνθήκες πολιτικής σταθερότητας στα επόμενα χρόνια και της δίνει τη δυνατότητα για την προώθηση φιλικών προς την ανάπτυξη μεταρρυθμίσεων και πολιτικών».

Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στο υπόμνημα που απέστειλε την Πέμπτη η ΚΕΕ στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ελληνικό Κοινοβούλιο, εν όψει της 84ης ΔΕΘ.

Όπως υπογραμμίζεται στο υπόμνημα της ΚΕΕ, η επιμελητηριακή και επιχειρηματική κοινότητα επιθυμεί την άμεση υλοποίηση της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος, ώστε να συνδράμει στην οικονομική ανάπτυξη, την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο παραμένει σήμερα σε μεγάλο βαθμό αναξιόπιστο και αντιαναπτυξιακό, καθώς και την άμεση εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος της χώρας, με στόχο τη βελτίωση του χρηματοδοτικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων επαναφέρει προς υλοποίηση μια σειρά μεταρρυθμίσεων και μέτρων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019, 06:35