Μίχαλος: Ανάσα η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων από το κράτος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020, 10:45
Μίχαλος: Ανάσα η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων από το κράτος

Σημαντική βοήθεια προς τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, την απόφαση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το αίτημα των επιμελητηρίων για την κάλυψη από το κράτος μέρους των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων που θα απασχοληθούν με πιο ευέλικτες μορφές εργασίας.

Ο ίδιος δήλωσε ακόμα ότι η κάλυψη του 60%, από μέρους του κράτους και όχι από τους εργοδότες, των ασφαλιστικών εισφορών για τον χρόνο κατά τον οποίο ο εργαζόμενος δεν θα εργάζεται στην επιχείρηση, αποτελεί μια σημαντική ανάσα για τις επιχειρήσεις.

«Ως επιμελητηριακή κοινότητα είχαμε θέσει το συγκεκριμένο αίτημα και δηλώνουμε την ικανοποίησή μας που το θέμα διευθετήθηκε άμεσα από την κυβέρνηση.

Έτσι η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τον χρόνο που θα απασχολούνται πραγματικά στις επιχειρήσεις θα καταβάλλεται από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, ενώ για τον χρόνο που δεν θα εργάζονται το 60% θα καταβάλλεται από το κράτος μέσω του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε ότι θα ενισχυθεί για αυτόν τον σκοπό με επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η απόφαση αυτή θα ελαφρύνει από σημαντικό κόστος τους επιχειρηματίες, που θα μπορούν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την αγορά, ενώ και οι εργαζόμενοι ναι μεν θα εργάζονται λιγότερο χρόνο, αλλά με αναλογικά πολύ μικρότερη απώλεια στις απολαβές τους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020, 10:59