Ποσό 1,5 εκατομμυρίου ευρώ υπερδεσμεύεται από το πρόγραμμα Leader ΙΙ προκειμένου να προχωρήσει στη Λέσβο, μεταξύ των άλλων έργων, η ανακαίνιση και ο εξοπλισμός του εμβληματικού για το νησί θεάτρου του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου, το οποίο κατέρρευσε υπό το βάρος του χιονιού πριν από δυο χρόνια.

Αυτό ανακοίνωσε χθες η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλονή στο κέντρο της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα και η πρόταση του Αναγνωστηρίου Αγιάσου» είπε χαρακτηριστικά η κ.Τελιγιορίδου.

Ας σημειωθεί ότι το Αναγνωστήριο Αγιάσου, ένα πολιτιστικό σωματείο με ζωή πάνω από 120 χρόνια, έχει υποβάλει πρόταση για επιχορήγηση 510.000 για την επισκευή του κτιρίου και κυρίως της στέγης, καθώς την αγορά μέρους του εξοπλισμού, ώστε το θέατρο να καταστεί λειτουργικό.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΤΑΛ Τάσο Περιμένη που διαχειρίζεται το πρόγραμμα πράγματι θα γίνει υπερδέσμευση πόρων στο πρόγραμμα Leader, ωστόσο όπως διευκρίνισε αναμένονται οι επίσημες εγκύκλιοι του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης