Μείωση της τάξης του 1,7% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιανουαρίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2017, έναντι αύξησης 7,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση τους έτους 2017 με το 2016, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιανουαρίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του περασμένου Δεκεμβρίου, παρουσίασε μείωση 0,4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύγκριση Ιανουαρίου 2018 με Ιανουάριο 2017

Η μείωση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 1,7% τον μήνα Ιανουάριο 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2017, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Από τη μείωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά 23,3% του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού.

Κατά 4,3% του Δείκτη Παροχής Νερού.

Από την αύξηση:

Κατά 22,1% του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

Κατά 6,4% του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: ποτών, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού, επίπλων, άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων.

Σύγκριση Ιανουαρίου 2018 με Δεκέμβριο 2017

Η μείωση του εποχικά διορθωμένου Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 0,4% τον μήνα Ιανουάριο 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2017, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Από τη μείωση:

Κατά 3,7% του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού.

Από την αύξηση:

Κατά 11,7% του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων.

Κατά 0,8% του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών.

Κατά 0,02% του Δείκτη Παροχής Νερού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης