Μικρή υποχώρηση σημείωσαν οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Έτσι νωρίς το απόγευμα η απόδοση του 10ετούς κυμαίνονταν στο 1,610 από 1,1598 στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδος.

   Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) o όγκος συναλλαγών έφθασε τα 8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5 εκατ. ευρώ σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο με 3 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,61% έναντι -0,793% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου και το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 2,303% από 2,30%

   Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα θα διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,0962 δολ. Από το επίπεδο των 1,0988 δολ. που άνοιξε η αγορά παρουσιάζεται περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα σήμερα στην αγορά συναλλάγματος, κυρίως λόγω αργίας στις ΗΠΑ (Labor Day).

Σημειώνεται ότι η ισοτιμία ευρώ/δολάριο υποχώρησε την Παρασκευή σε χαμηλό (1,0963 δολ.) από το Μάιο 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αύξηση της πιθανότητας ότι η ΕΚΤ θα υιοθετήσει πρόσθετα μέτρα επεκτατικής νομισματικής πολιτικής άμεσα επηρέασε αρνητικά το ευρώ. Στήριξη στο ευρώ παρέχει η εκτίμηση ότι οι μετοχικές αγορές στην Ευρωζώνη θα παρουσιάσουν άνοδο.

Το ενδιαφέρον της αγοράς εστιάζεται στην τρέχουσα εβδομάδα στην ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ και στην ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell.

   Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,379%.

Στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,427%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,425% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,41%.

   Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0968 δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης