Μικρή άνοδο κατέγραψαν νωρίτερα οι τιμές του πετρελαίου καθώς τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις στην Κίνα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, με την άνοδο, ωστόσο, να περιορίζεται από τα στοιχεία για την τριμηνιαία οικονομική ανάπτυξη της χώρας που ήταν η βραδύτερη εδώ και δεκαετίες.

Τα θετικά στοιχεία από την Κίνα ίσως αποτελούν ένδειξη για την επιτυχία των προσπαθειών της κυβέρνησης να στηρίξει την οικονομία και ενδεχομένως για αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψαν νωρίτερα άνοδο κατά 29 σεντς ή 0,43% στα 67,01 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 23 σεντς ή 0,38% στα 60,44 δολάρια το βαρέλι.

Αναλυτές στην τράπεζα ANZ δήλωσαν ότι οι εισαγωγές αργού της Κίνας από τις αρχές του έτους έως σήμερα φαίνονται εντυπωσιακές, παρόλο που μειώθηκαν τον Ιούνιο για δεύτερο συνεχή μήνα.

Ωστόσο, η οικονομική ανάπτυξη που διαμορφώθηκε μόλις στο 6,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2019 –η χειρότερη εδώ και 27 χρόνια– έδωσε έμφαση στον αντίκτυπο που έχει η ένταση στις εμπορικές σχέσεις με την Ουάσινγκτον και αύξησε την πιθανότητα να χρειαστούν περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης