Νέα μικρή υποχώρηση σημείωσε σήμερα Τετάρτη η τιμή του πετρελαίου, μετά τη χθεσινή πτώση κάτω από τα 85 δολάρια.

Οι αγορές προσαρμόζουν τις αντιδράσεις τους στη γνωστοποίηση της μεγάλης αύξησης των αποθεμάτων αργού πετρελαίου και αποστάγματος στις ΗΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή εντείνονται οι πιέσεις προς τον ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την παραγωγή, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης των χωρών μελών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μελλοντικά συμβόλαια για το Brent υποχώρησαν 1,81 δολάρια ή 2,14% στα 82,91 δολάρια το βαρέλι σήμερα το πρωί, ενώ για το WTI μειώθηκαν κατά 2,01 δολάρια ή 2,4% και διαμορφώθηκαν στα 81,9 δολάρια.

«Οι τιμές του αργού μειώνονται αφότου το Αμερικανικό Ινστιτούτου Πετρελαίου (API) ανέφερε αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα και ταυτόχρονα η κυβέρνηση Μπάιντεν εξαντλεί κάθε δυνατή έκκληση προς τα μέλη του ΟΠΕΚ+ πριν αξιοποιήσει τα στρατηγικά αποθέματα», σχολίασε ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής στον OANDA.

Ο αμερικανός πρόεδρος απέδωσε, μιλώντας στη σύνοδο της COP26, στην άρνηση των χωρών του ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την παραγωγή, την άνοδο των τιμών τόσο του πετρελαίου όσο και του φυσικού αερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά τους οι χώρες μέλη του οργανισμού που συνεδριάζουν εκ νέου αύριο Πέμπτη, αναμένεται ότι θα επαναβεβαιώσουν την απόφασή τους, για την ώρα να διατηρήσουν στα 400.000 βαρέλια την ημέρα τη σταδιακή αύξηση της παραγωγής.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 552.000 βαρέλια και τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν κατά 573.000 βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρουν πηγές προσκείμενες στο API τις οποίες επικαλείται το Reuters.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης