Ο επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών προειδοποίησε σήμερα ότι το χρέος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν είναι απλά μη βιώσιμο, αλλά θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας.

«Η αποτυχία να αντιμετωπίσουμε την μακροπρόθεσμη δημοσιονομική κατάσταση έχει οδηγήσει σε αύξηση του εθνικού χρέους πάνω από τα $20 τρισ. και συνεχίζει να αυξάνεται», δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών, Dan Coats μιλώντας στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η κατάσταση είναι μη βιώσιμη, όπως νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε, και αντιπροσωπεύει μία σοβαρή απειλή για την οικονομία και την εθνική μας ασφάλεια», υπογράμμισε ο Coats, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στις δηλώσεις του ο Coats δεν έκανε συγκεκριμένες αναφορές στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο.
Τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος παρουσίασε τον προϋπολογισμό του 2019 ο οποίος δεν είναι ισοσκελισμένος, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα το Κογκρέσο κατέληξε σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ενισχύοντας τις εγχώριες και στρατιωτικές δαπάνες κατά 300 δισ.δολ.

Κάλεσε ωστόσο τους γερουσιαστές να αναλάβουν δράση “το συντομότερο δυνατόν, πριν το ξέσπασμα μιας δημοσιονομική κρίσης που θα υπονομεύσει πραγματικά την ικανότητα μας να διασφαλίσουμε την εθνική μας ασφάλεια”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης