Με ηλεκτρονικά μέσα θα γίνεται η παρακολούθηση του προγράμματος των ψεκασμών για την δακοκτονία στα Χανιά, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν σήμερα οι εμπλεκόμενοι με την δακοκτονία στην Περιφερειακή Ενότητα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, υπηρεσιακοί παράγοντες και γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής καθώς και εκπρόσωποι των εργολάβων που έχουν αναλάβει το έργο της δακοκτονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε από την Αντιπεριφέρεια, από τους εκπροσώπους των εργολάβων τονίστηκε η ανάγκη έγκαιρης έναρξης του προγράμματος, με την εφαρμογή του πρώτου δολωματικού ψεκασμού μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Μεγάλη βάση δόθηκε επίσης στην εντατικοποίηση των ελέγχων τόσο από τους αρμόδιους γεωπόνους όσο και εκ μέρους των ίδιων των παραγωγών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, συζητήθηκε και η εμπλοκή των Δήμων μέσω της ενημέρωσης των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων για τις ημερομηνίες ψεκασμού της κάθε περιοχής. Κρίσιμης σημασίας θεωρήθηκε από όλους η παγιδοθεσία ενώ συζητήθηκε και η δυσκολία εύρεσης προσωπικού για την εφαρμογή της δακοκτονίας ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές. Τέλος ζητήθηκε η αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους αρμόδιους γεωπόνους, ανακοινώθηκε ότι θα αυξηθούν οι περιοχές στις οποίες η παρακολούθηση των ψεκασμών θα γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα ενώ τονίστηκε ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε όλα τα στάδια του προγράμματος.

Ακόμη, δόθηκαν πληροφορίες όσον αφορά στα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν κατά την φετινή περίοδο τα οποία είναι διαφορετικά σε σχέση με τα περυσινά και αναμένεται να είναι πιο αποτελεσματικά. Τέλος ζητήθηκαν οι απόψεις των παρευρισκομένων για την βελτίωση του προγράμματος.

Από την μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων αφού τόνισε την τεράστια οικονομική και κοινωνική σημασία του θέματος, επέστησε την προσοχή όλων για την επιτυχία του προγράμματος δακοκτονίας καθώς αυτό όπως τόνισε, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και απαιτείται η καλή συνεργασία και η επίδειξη υπευθυνότητας όλων των εμπλεκομένων.

Η συνάντηση θα επαναληφθεί μετά τους πρώτους ψεκασμούς προκειμένου να αξιολογηθούν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και να αποτιμηθούν τα μέχρι τότε αποτελέσματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης