Το πετρέλαιο οδεύει στο μεγαλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος του από τα μέσα Μαΐου, σπάζοντας το σερί των απωλειών των πέντε προηγούμενων εβδομάδων, καθώς οι τιμές στηρίζονται από τη μείωση της παραγωγής των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. σημειώνουν άνοδο 5,1% αυτή την εβδομάδα, ενώ το Brent έχει κερδίσει 4,8%, σημειώνοντας και τα δύο τη μεγαλύτερη άνοδο από την εβδομάδα που έληξε στις 19 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αργό πετρέλαιο στις ΗΠΑ σημειώνει άνοδο 0,6%, ή κατά 27 σεντς, στα 45,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent ενισχύεται κατά 0,6% ή 30 σεντς στα 47,72 δολάρια το βαρέλι.

Τα νέα στοιχεία που έδειξαν πτώση της παραγωγής των ΗΠΑ ενίσχυσαν την αγορά πετρελαίου αυτή την εβδομάδα μετά την υποχώρηση της τιμής του αργού σε χαμηλό 10 μηνών την περασμένη εβδομάδα λόγω τις επίμονης υπερπροσφοράς.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα στα 9,3 εκατομμύρια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, στην πιο απότομη εβδομαδιαία πτώση από τον Ιούλιο του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, τις τελευταίες εβδομάδες, τα funds έχουν μειώσει τις long θέσεις τους, μειώνοντας τα στοιχήματα για υψηλότερες τιμές, με την Societe Generale να μειώνει την Πέμπτη τις προβλέψεις της για τις τιμές του αργού στις ΗΠΑ στα $47,50 το βαρέλι στο γ’ τρίμηνο από $55 πριν

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης