Στην Κάσο βρέθηκε ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, λόγω της ανακάλυψης σημαντικών εναλίων αρχαιολογικών ευρημάτων από κλιμάκιο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Κατά την επίσκεψή του στο νησί ο κ. Κόνσολας συμμετείχε στο ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Κάσου, με φορείς και πολίτες του νησιού, όπου συζητήθηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το νησί σχετικά με την υγεία, τη συγκοινωνία κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι η Κάσος πρέπει να διαμορφώσει το δικό της πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι μπορεί να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό. Αναφέρθηκε στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό, που μπορεί να αποτελέσει προνομιακό πεδίο για την Κάσο, αλλά και στον νέο αναπτυξιακό νόμο που αίρει όλα τα εμπόδια για την υλοποίηση επενδυτικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Από τη μεριά τους, οι πολίτες έθεσαν στον κ. Κόνσολα τα προβλήματα υποστελέχωσης στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του νησιού, αφού, παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα η σχολική περίοδος, υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες.

Ο κ. Κόνσολας υπογράμμισε ότι τα προβλήματα υποστελέχωσης εντάθηκαν μετά την κατάργηση, από την προηγούμενη κυβέρνηση, της διπλής μοριοδότησης για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε ακριτικά νησιά. Προανήγγειλε, μάλιστα, παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας για να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο κινήτρων για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε μικρά νησιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης