Μείωση διαγραφών σε ποσοστό 22,7% και αύξηση εγγραφών κατά 19,3% κατέγραψε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) στο πρώτο τρίμηνο φέτος, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, γνωστοποιεί με σημερινή του ανακοίνωση το ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι πρεμιέρα έκαναν στο μητρώο του φορέα οκτώ ενεργειακές κοινότητες.

Ειδικότερα, στο πρώτο τρίμηνο φέτος, προχώρησαν σε διαγραφή 122 επιχειρήσεις, έναντι 158 που κατέβασαν ρολά το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι (-22,7%) και την ίδια στιγμή εγγράφηκαν 148, από 124 πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΒΕΘ, η πλειονότητα των επιχειρήσεων που έκαναν εγγραφή στο μητρώο του ΒΕΘ στο πρώτο τρίμηνο φέτος, ήταν ατομικές (87), ενώ οριακά περισσότερες ήταν οι ατομικές που κατέβασαν ρολά (93). Αυξητική τάση παρουσίασαν στο πρώτο τρίμηνο φέτος οι Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείας (ΙΚΕ), αφού δημιουργήθηκαν 22, έναντι 12 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία του μητρώου του ΒΕΘ, ο πρόεδρός του, Αναστάσιος Καπνοπώλης, επισήμανε ότι «ο περιορισμός των λουκέτων, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, κάθε άλλο παρά αισιόδοξο μήνυμα μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς για ακόμη μία φορά η τάση για “απόδραση” από το επιχειρείν συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά».

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι «η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με την ανελέητη φορολαίλαπα και την ανυπαρξία σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, καταστρέφει την επιχειρηματικότητα, έχει αρνητικές επιπτώσεις σε κάθε εργαζόμενο, στρεβλώνει τη λειτουργία της αγοράς και οδηγεί σε αδιέξοδο και τις υγιείς επιχειρήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης