Η ιρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair αναγνώρισε την Ένωση Βρετανών Πιλότων (BALPA), όπως ανακοίνωσε σήμερα το εργατικό συνδικάτο, καθώς η εταιρία προχωρά στην αναγνώριση μια ένωσης πιλότων στην Ευρώπη για πρώτη φορά.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη απόφασισε πέρυσι να αναγνωρίσει τα συνδικάτα, για πρώτη φορά στα 32 χρόνια ιστορία της, προκειμένου να αποτρέψει μια απεργιακή κινητοποίηση την περίοδο των Χριστουγέννων, αφού αναγκάστηκε να ακυρώσει 20.000 πτήσεις νωρίτερα το 2017 καθώς δεν υπήρχε επαρκής αριθμός πιλότων σε επιφυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεδομένης της προηγούμενης εχθρικής στάσης της Ryanair απέναντι στα συνδικάτα, η σημερινή συμφωνία είναι ιστορική», δήλωσε ο Μπράιαν Στράτον, γενικός γραμματέας της BALPA, σε ανακοίνωση.

«Ενώ αρχικά ήμασταν επιφυλακτικοί για την ειλικρίνεια της Ryanair στην πρόθεσή της να αναγνωρίσει εμάς και άλλα συνδικάτα, οι συζητήσεις και οι συναντήσεις μας μαζί τους έδειξαν ότι πραγματικά θέλουν μια εποικοδομητική σχέση με τα εργατικά συνδικάτα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης