Για πολύ αυξημένο ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών στο πλαίσιο του roadshow που πραγματοποιεί το Ελληνικό Χρηματιστήριο στο Λονδίνο, έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.

«Οργανώσαμε στο Λονδίνο το 13ο roadshow για να δώσουμε την ευκαιρία στους επενδυτές να συναντηθούν με τις διοικήσεις συνολικά 31 εισηγμένων εταιρειών. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ενδιαφέρον για 31 εταιρείες, για τόσο υψηλό νούμερο, από το 2008.
Ο μη χρηματοοικονομικός τομέας προσελκύει αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον λόγω των πολύ καλών αποτελεσμάτων τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ταυτόχρονα ότι και τα προηγούμενα χρόνια εν μέσω της κρίσης υπήρχε ενδιαφέρον, προσθέτοντας ότι οι καλές επιδόσεις των ελληνικών εταιρειών είναι το πιο σημαντικό θέμα για την προσέλκυση επενδυτών.

«Είδαμε φέτος αύξηση στα καθαρά κέρδη των εισηγμένων πάνω από 30% και αύξηση 70% στα EBITDA τα τελευταία πέντε χρόνια και αυτό έχει συμβάλει στην προσέλκυση επενδυτών», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η προεκλογική περίοδος να επηρεάσει τους επενδυτές ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι «οι επενδυτές είναι πάντα ευαίσθητοι στις πολιτικές εξελίξεις, ωστόσο τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι δεν εγκαταλείπουν τις αγορές πριν τις εκλογές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση εξάλλου για τις προθέσεις της κυβέρνησης στο συνταξιοδοτικό, σημείωσε ότι «αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όλες οι συζητήσεις και τα σχέδια που βλέπουμε αυτή την περίοδο είναι υπέρ των επιχειρήσεων».

«Οι επενδυτές εστιάζουν πλέον στα σχέδια των επιχειρήσεων, το μακροοικονομικό περιβάλλον είναι πλέον το δεύτερο στοιχείο στη συζήτηση, το πρώτο είναι τα συγκεκριμένα στοιχεία των επιχειρήσεων, οι προοπτικές ανάπτυξης, τα επιχειρηματικά τους πλάνα».

Ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία του ότι πλέον υπάρχει το περιβάλλον σταθερότητας για να προσελκύσει το ελληνικό χρηματιστήριο περισσότερες αρχικές δημόσιες εγγραφές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης