Συμφωνία επετεύχθη στο Eurogroup για την Ελλάδα και τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης.

Επέστρεψαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι υπουργοί Οικονομιών της Ευρωζώνης για να ασχοληθούν και να «κλείσουν» τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν την Ελληνική υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μένει να φανεί εάν στην τριμερή νωρίτερα μεταξύ Ελλάδας- Γερμανίας- Γαλλίας βρέθηκε τελικά η χρυσή τομή και μία ικανοποιητική λύση για το χρέος. Ουσιαστικά το ερώτημα είναι εάν και κατά πόσον υποχώρησε η Γερμανία από την σκληρή στάση με τον οποία κατέβηκε στο Eurogoup, κάτω από την πίεση της Κομισιόν και της Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται πως η επιμήκυνση είναι το σημείο τριβής.

Οι Γερμανοί θέλουν πολύ «στενά» μέτρα για το χρέος, προσφέροντας ως αντάλλαγμα ένα μεγαλύτερο από το αναμενόμενο «μαξιλάρι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λύση δεν φτάνει να αποφασιστεί αλλά θα πρέπει να εξασφαλίσει και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, κάτι που θα πρέπει να πιστοποιήσουν και η έκθεση βιωσιμότητας του ESM αλλά και στην δική του έκθεση βιωσιμότητας το ΔΝΤ.

Διαφορετικά αυτό που προσπαθεί να αποφύγει τώρα η Γερμανία (δηλ μια νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας με ένα νέο πρόγραμμα) θα το αντιμετωπίσει σε περίπου μια δεκαετία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης