Συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτελική Δομή Στήριξης Επιχειρήσεων (ΕΔΣΕ) θέτοντας σε λειτουργία τον νέο θεσμό ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που εισήγαγε με νομοθετική του πρωτοβουλία το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η ΕΔΣΕ θα εποπτεύει ένα δίκτυο δομών Στήριξης Επιχειρήσεων στα κατά τόπους Επιμελητήρια της χώρας και στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δίκτυο αυτό στοχεύει στον πυρήνα των αναγκών της επιχειρηματικής βάσης της Ελλάδας, καθώς φυσικοί αποδέκτες των υπηρεσιών του είναι επιχειρήσεις που επιθυμούν να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να ενισχύσουν το δυναμισμό τους, ιδιαίτερα οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση και αναζητούν λύσεις για τη βιωσιμότητα και τη μεγέθυνσή τους.

Στην πρώτη συνεδρίαση της ΕΔΣΕ, παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς, Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης, ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής, Βιομηχανίας Απόστολος Μακρυκώστας, Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Μασγανάς, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος  Καρανίκας, η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης Εύη Σαχίνη, καθώς και εκπρόσωποι των ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ και ΙΝΕΜΥ/ΕΣΕΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ο προγραμματισμός των ενεργειών για τη δημιουργία και ομαλή έναρξη λειτουργίας του δικτύου Δομών Στήριξης Επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο ενός άμεσου σχεδίου δράσης, συζητήθηκε ο τρόπος αξιοποίησης της εμπειρίας που διαθέτουν τα επιστημονικά ινστιτούτα ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ και ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ σε επιμέρους τομείς ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και η πορεία διαμόρφωσης της ψηφιακής πλατφόρμας που θα αναπτύξει το ΕΚΤ, μέσω της οποίας θα παρέχεται οργανωμένη πληροφόρηση και υπηρεσίες υποστήριξης των επιχειρήσεων.

Επίσης, συζητήθηκαν τα αναγκαία τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που πρέπει να διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό που θα στελεχώσει τις κατά τόπους δομές, οι αναγκαίες ενέργειες προετοιμασίας των επιμελητηρίων για την υλοποίηση του δικτύου, καθώς και το θέμα της επικοινωνιακής στρατηγικής και της ταυτότητας του θεσμού για την ενημέρωση της αγοράς και γενικότερα του οικονομικού και κοινωνικού συστήματος.

Στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΔΣΕ, που αναμένεται σύντομα, πρόκειται να ληφθούν νέες αποφάσεις για την επίσπευση των αναγκαίων δράσεων σταδιακής ανάπτυξης του δικτύου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η έγκαιρη και αποτελεσματική λειτουργία του θεσμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης