Έκτακτη σύσκεψη, μετά την ανακοίνωση πτώχευσης του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook, συγκάλεσε σήμερα πρωί ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, προκειμένου να υπάρξουν πρωτοβουλίες προστασίας της εικόνας και της οικονομίας του νησιού.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ντίνα Σβύνου, στελέχη της δημοτικής Αρχής και επιχειρηματίες του τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος Κω, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αντέδρασε άμεσα, λόγω της σημαντικής παρουσίας του Thomas Cook στην τουριστική οικονομία του νησιού και δηλώνει ετοιμότητα να βοηθήσει όπου υπάρχει δυνατότητα, όπως στη μετακίνηση τουριστών προς το αεροδρόμιο.

Ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς σε δήλωσή του απηύθυνε έκκληση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού, αλλά και στο σύνολο των εμπλεκομένων, «να συνεχίσουν τη φιλοξενία των επισκεπτών του νησιού μας με τον καλύτερο τρόπο, να παράσχουν κάθε βοήθεια και να διευκολύνουν την αναχώρησή τους από την Κω, ώστε να προστατευτεί η εικόνα του φιλόξενου νησιού μας στην τουριστική αγορά και στις ευρωπαϊκές χώρες».

Παράλληλα, ο Δήμος Κω θα ζητήσει με παρέμβασή του στην κυβέρνηση, οι συνεργαζόμενες με την Thomas Cook επιχειρήσεις, να μη φορολογηθούν για ποσά που δεν εισέπραξαν λόγω πτώχευσης της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος Κω παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα προχωρήσει σε νέα σύσκεψη κατά τη διάρκεια της ημέρας για επανεξέταση των εξελίξεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης